Tematrio v 38 – Siffror

Lyran fortsätter att efterfråga titlar, den här veckan med siffror i. Inte lika klurigt som förra veckan. Lyran själv tog upp Barn 312 och det var faktiskt den första jag kom att tänka på innan jag ens hade hunnit läsa hela inlägget. Men här är tre titlar från mitt eget virtuella bibliotek:

Pojken i hiss 54 av Karin Alfredsson: Alla Alfredssons titlar har siffror och jag ska nu inte göra de lätt för mig att ta tre av hennes, utan nöjer mig med den bok som pryder ett citat av mig på baksidan. Alfredssons deckare handlar om kvinnor i olika delar av världen och i Pojken i hiss 54 är det Förenade Arabemiraten och Pakistan som står i centrum.

Dygnet har 179 timmar av Birgitta Boucht: Den finlandssvenska kvinnosakskvinnan och fredsaktivisten Boucht har skrivit mycket olika saker. Barnböcker och lyrik har jag uppmärksammat här. Jag gillade den här boken och stress och vardagsbekymmer som är skrivet med en stor portion humor.

Grupp 8 och jag av Gunilla Thorgren: Jag måste ju ta med en bok som denna eftersom jag har ett feministiskt bibliotek. Sjuttiotalsfeminism när den är som bäst.

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Har inte läst någon av dina och känner till dem jättedåligt!

  1. Den mittersta är väl megaokänd skulle jag säga, men de andra finns på pocketshop! Köp den första och kolla in recensionerna på baksidan 😉

 2. Först funderade jag faktiskt på att göra ett Karin Alfredsson-tema, när jag insåg att alla hade siffror. Men det var lite för enkelt 🙂 Har inte läst Pojken i hiss 54 än, men den är faktiskt på väg hem till mig precis nu.

  1. Hoppas du får boken med mitt citat på 😉 Vilken gillar du bäst? Jag tycker att den om Vietnam var bäst.

   1. Jag har bara läst de tre första än och av dem tycker jag att Zambia och Polen var bäst. Den om Vietnam tyckte jag inte alls lika mycket om, men jag vet inte riktigt varför 🙂

 3. Intressanta val! Vet inte ens om jag läst Alfredsson, i så fall var det länge sen.

  1. De är himla bra faktiskt! Om kvinnor i olika delar av världen samtidigt som det är deckare.

 4. Om dygnet har 179 timmar för vissa så förstår jag att jag blir stressad ibland för mitt dygn har nog lite mindre timmar!

  1. Vad skönt! Jag hade nog önskat mig ett par timmar till för att hinna med allt.

 5. Jag borde absolut läsa fler Alfredsson, jag gillade ju den första. Tack för påminnelsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.