#tbt: Feministbrud till riksdagen – en gång i tiden ville jag det

Den som är politiskt aktiv i ett parti vet att det just nu pågår nomineringstider till diverse politiska församlingar runt om i Sverige. Jag ville en gång i tiden väldigt gärna sitta i riksdagen. Året var 2002, jag var 25 år och stod på tredje plats i Skaraborgs läns valkrets (Västra Götaland Östra tror jag att den heter formellt). Jag skrapade ihop över 500 kryss, vilket inte räckte till en riksdagsplats (i valkretsen fick Folkpartiet ett mandat). Veckans #throwbackthursday är en liten tillbakablick på min riksdagskampanj.

Min slogan var Liberal Radikal Feminist. Jag drev individualiserad föräldraförsäkring som en av mina huvudfrågor. Bland mina pressklipp fanns bland annat en helsida i Nya Lidköpingstidningen, en timma i Radio Skaraborg och 90 sekunder i TV3 Direkt. I TV3 fick jag frågan vad intervjuaren som man (Erik Hörstadius) hade att tjäna på feminismen. Jag svarade: Du får gråta offentligt. Jag ska vara tacksam över att han inte klippte bort att jag sa fler saker. Hörstadius trodde att Alingsås låg i Skaraborg så vi gjorde upp om att ses där. När han förstod att så inte var fallet filmades jag med en cykelparkering som barkgrund. Det är synd att klippet inte finns digitalt!

Idag har jag inga planer på att kandidera, det räcker så bra med att vara anställd och driva den här bloggen på fritiden.

Nedan kan ni ser tre bilder från kampanjen som min goda vän och partikollega Johan Örneblad tog på mig.

Hannas riksdagskampanj

Min favoritbild. Den hade jag till affischer och broschyrer.

Hannas riksdagskampanj

Den här var med i Skaraborgs läns Tidning om jag inte minns helt fel.

Hannas riksdagskampanj

Den här bilden var med i en LUF-broschyr från riks. Jag har för mig att det även fanns en tillhörande affisch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.