Sydsvenskan tycker att hustrumisshandel inte är så farligt…?

Jag läste denna fruktansvärda ledare i Sydsvenskan och undrar hur mycket härnsläpp en människa kan få. Och inte bara en, för texten måste ju korrlästs och godkänts. I ledaren frågar man sig om det är ett utslag för populism att fotbollsstjärnan och hustrumisshandlaren Alexander Gerndt stängs av från landslaget. Man frågar sig om inte medias dom med feta löpsedlar räcker som straff. Ja, läs själva, jag skojar alltså inte. En hustrumisshandlare borde få spela i landslaget för att han är så bra och för att Svenska fotbollsförbundet i detta fall bör vara ”förlåtande”.

Som om det inte räckte med denna smörja går textförfattaren vidare med att jämföra denna misshandel av den som borde stått honom närmast med Zlatan som sparkar en jämbördig motspelare på planen.

Jag finner inga ord.

Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell säger idag att hoppas att han kommer tillbaka till landslaget och anser att, precis som den som skrivit ledaren i Sydsvenskan att man bör vara förlåtande. Sponsorn Nike ser inte några som helst problem med att sponsra en hustrumisshandlare.

Läs Märit Rönnols på Feministiskt Perspektiv. Hon har många viktiga infallsvinklar på hela den här sörjan. Det är tragiskt att vi 2011 fortfarande inte tycker att kvinnomisshandel är ett allvarligt brott. Sexköp visste vi från tidigare att man såg lätt på, men hustrumisshandel trodde jag ändå att folk så väldigt allvarligt på.

Läs mer om domen mot Gerndt: Aftonbladet, DN, Expressen, SvD, Sydsvenskan

2 kommentarer

  1. Ja man blir så himla arg och undrar vad fan folk tänker med. Som att bara för att man är duktig på något, då får man bete sig som ett svin. Som att hängas ut i media skulle vara tillräckligt straff. Hmff. Jag blir tokig.

    1. Precis. Det är ett mycket märkligt resonemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.