Sommarläsplanering 2024

Att läsa sommaren 2024

Jag ligger hopplöst efter mitt läsmål för året på 120 böcker. Jag läser mycket lite just nu. Men det ska det såklart bli ändring på och ovan ser ni en hög med böcker som jag samlat på mig. Det är påbörjade böcker, prenumerationsböcker från Tranan och recensionsböcker. Fyra får åka med till Landsort över helgen och kanske ändrar sig läslistan något när jag kollat igenom och verkligen känt efter vad jag vill läsa.

Jag kommer öven att komplettera listan med böcker som går väl in i mina utmaningar, till exempel EU-läsning 2.0, där jag läser böcker från alla EU:s kandidatländer. Jag tänkte också lite löst hänga på Linda Enligt O:s utmaning Jorden runt på 80 dagar, som jag ju gör varje år.

De böcker jag startar med

Nino Haratischwilis bok Det åttonde livet är på en bit över 1000 sidor och är tänkt att hänga med i sommar. Den är från Georgien och passar in på EU-utmaningen. Den får dock stanna hemma nu, för jag orkar inte släpa den. Nästa gång, om en vecka, har vi mindre packning.

Denise Rudbergs Den femte kollisionen behöver jag kanske inte presentera närmare. Jag konstaterar bara att den äntligen har kommit. Jag gissar att jag börjar att läsa den på midsommardagens förmiddag och att den sedan läses ut strax före middagen. Förhoppningsvis kan jag dra ut på det lite längre.

Jag måste (vill) ha med mig något från prenumerationshögen från Tranan som jag inte hunnit läsa (allt utom en bok, tror jag) och jag tyckte att Sömmerskan och vinden av argentinska César Aira lät mycket spännande.

Sofi Oksanens I samma flod är påbörjad och den ska jag skriva om i NU, men har inte haft ro att läsa så mycket. Hoppas att det flyter på bättre i helgen.

Tidstillflykt av bulgariska Georgi Gospodinov är en recensionsbok som jag ser otroligt mycket fram emot. EU ska folkomrösta om det förflutna, kan det bli mer skruvat? Den åker också med till Landsort över midsommar.

Jag kommer också att läsa Flickor och institutioner av ryska Daria Serenko på telefonen. Den är bokcirkelbok och vi ska ses nästa vecka i cirkeln.

Hoppas nu att det mojnar rejält, som det är utlovat. Jag vill så gärna sitta vid husväggen och läsa i mina lässolgrasögon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.