Skäringer, Mia; Dyngkåt och hur helig som helst; 2009

Dyngkåt och hur helig som helstJag gillar verkligen TV-serien Mia och Klara och det var därför inte så konstigt att Mias samlade krönikor hamnade i min bokhög på pocketshop när jag väntade på ett tåg som skulle ta mig någonstans i Sverige. Dyngkåt och hur helig som helst är en samling krönikor som alla handlar om hur det är att vara mamma. Vi får också ta del av en del av en del av den blogg Skäringer drev för några år sedan.

Krönikorna och bloggposterna är fantastiska skildringar av småbarnslivet och för Skäringer verkar inte några utelämnande detaljer vara för privata. Även om jag själv inte är mamma kan jag känna igen mig i många vardagliga situationer, men framförallt får jag en inblick i hur livet med barn kan vara. Här beskrivs känslan av att inte räcka till som mamma, den enorma saknaden när barnen är hos sin pappa och konsten att förena kärleks- och sexliv och familjeliv. Det är gråt, skratt och dåligt självförtroende. Det är kåthet, ångest och lycka. Jag skrattade, grät och förfasades med Mia Skäringer genom hela boken och om du också gillar Mia (och Klara), så läs denna bok!

1 kommentar

1 ping

  1. En underbar bok!

  1. […] Min recension av boken kan du läsa här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.