Sjögren, Jennie; Ordination: Vardagsfeminism; 2003

Ordination: VardagsfeminismDetta är en bra och enkel bok som kan fungera som en introduktion till feminism för den som inte vill läsa tyngre böcker. Det är en handbok i hur man ökar jämställdheten i sin vardag. Ur min liberala synvinkel är det beklagligt att Sjögren tar ställning för kvotering, men det är ändå en mycket bra bok. Här får vi ta del av konkreta råd om hur man förbättrar jämställdheten i sin vardag samt även intervjuer och relevant historik. Det är en bra bok om man behöver tips om hur man ska synliggöra jämställdhetsproblemen i sitt liv och vad man kan göra för att motverka orättvisor i sin relation.

2 kommentarer

2 pingar

  1. Helt enig med din recention – en enkel introduktion som kanske kan engagera unga tjejer eller kvinnor som inte alls varit politiskt intresserade tidigare.

    Kanske är det grundläggande böcker som vi behöver sprida ut? Jag blir allt oftare förvånad över allt fler av mina vänner och deras ojämställda relationer. Jag blir mörkrädd av att så många 70-talister faller in i ojämställdhet när de får barn eller sambo. Det hade jag inte väntat mig.

    1. Jag håller med dig och har samma erfarenheter. Otroligt många jämställda par som ändå inte delar föräldraledigheten, där kvinnan är projektledare och tar det största ansvaret för hem och familj. Jag tror att man ibland inte kan sticka Det andra könet i handen på någon som vill veta vad feminism egentligen är, ibland blir det för abstrakt.

  1. […] inte säljs i tryck längre som nu ger ut denna feministiska handbok. Jag har redan läst den och recenserat den och den ingår i två av mina introduktionspaket, Nybörjarpaketet och Lättlästa […]

  2. […] varje lucka döljer sig ett julklappstips. Jag har redan smygstartat och tipsat om Jennie Sjögrens Ordination: Vardagsfeminism och jag kommer fram till julafton presentera en bok varje […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.