Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Semestern är slut och årets nystart är här

Semestern är slut och årets nystart är här

Semester-Hanna tillbaka i stan

Semester-Hanna tillbaka i stan. Bild från i fredags när vi åt middag i kvällssolen på Texas Longhorn i Hammarby Sjöstad.

Årets nystart är inte nyårsafton, nej det är snarare när sommarsemestern är slut. En känsla av ångest kommer alltid över mig och det handlar inte om att det är så jobbigt att jobba utan att det är så långt till nästa sommar. Det känns som en nystart för att jag har haft en lång härlig ledighet, så lång och härlig att det nästan blivit lite för mycket av det goda. Efter jul är jag mest helt slut och deprimerad med tanke på att det inte finns något slut på vinterhelvetet. Nu känner jag mig utvilad och fräsch.

Något hår har inte blivit klippt, men jag tänkte hålla på det tills sommaren är slut. Mitt jobb har nämligen en egen badbrygga och jag vill gärna kunna ta mig ett topp utan att paja frisyren. Då får semesterhåret vara kvar ett tag till. Så pass fåfäng är jag trots allt.

Sommaren läsning har inte blivit vad jag önskat. Gamla recex står och olästa och hånar mig i bokhyllan och mina utmaningar skrattar mig i ansiktet. Jag skäms för alla de böcker som jag tackat ja till att läsa, men som jag helt enkelt inte orkat ta tag i (förlåt!). Mot bakgrund av detta så ska jag inte kasta mig över höstkatalogen och pricka av för många böcker, Tiden finns helt enkelt inte med en ettåring i huset och en snart sexåring som vill ha uppmärksamhet när syrran sover. Det blir ju bättre, jag vet det, men nu är det jobbigt.

Jag kommer att åka till Bokmässan och är glad över att mässan gör det möjligt för mig och andra bokbloggare att åka dit som press. Sedan kommer jag såklart önska mig lässtunder medan jag bläddrar i höstkatalogen. Nedan kan ni se vilka godbitar som jag hittat och som jag hoppas att kunna läsa. Det är dock en önskan och inte ett löfte. Det är inte en komplett lista. Jag har hittills bara tittat igenom katalogen en gång. Men det kanske räcker så… Åh, alla dessa böcker och så lite tid!

Lucia i nytt ljus av Lena Kätterström (Nordiska museets förlag)

Det var vi av Golnaz Hashemzadeh Bonde (Wahlström & Widstrand)

Dagar av ensamhet av Elena Ferrante (Norstedts)

Orkidépojken av Helena Dahlgren (Lava förlag)

Hon som vandrar av Samar Yazbek (Ordfront)

Monstret av Terézia Mora (Ramús förlag)

2 kommentarer

  1. Jag tycker precis som du att årets nystart är till hösten snarare än vid nyår.

  2. Jag håller med om nystarten. Efter sommarsemestern har man hunnit samla energi, vid nyår är jag fortfarande mest en blöt pöl efter hösten 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.