Semester, jobbstart och hemskheter – augustisummering 2018

Familjen på Järflotta

Familjen på Järflotta. Augusti 2018.

Augusti har varit en underbar månad, en jobbig månad och en hemsk månad. Den började underbart med sol och semester på Landsort. Sedan började jag jobba och vardagen drog igång. Det har ju sin tjusning, men jobbstarten efter semestern är alltid lite jobbig. Och så dog min väns dotter och jag har fällt många, många tårar.

En höjdpunkt var att jag och min man firade tioårig bröllopsdag. Vi hade tänkt att slå på stort, men just nu sätter ekonomin gränser för det. Vi var på Landsort och mina föräldrar är där så vi fick en fin kväll ensamma på Landsorts finkrog Svedtiljas. Jag har dock köpt en finklänning från Pernilla Wahlgren på rea och jag har tänkt att jag och Andreas ska fira hemma med lyxmiddag när saker och ting har kommit igång lite.

Månadens läsning

Läsningen går trögt och jag ligger efter mitt läsmål för året på 150 böcker. Att jag cyklar till jobbet istället för att ta tunnelbanan gör att det bli än mindre läst. Ljudböcker tar längre tid, även om jag har på 1,5 i hastighet. Vi har också dragit igång ett megautrensingsprojekt hemma och det tar mycket tid i anspråk. Just nu lever vi med flyttkartonger, men det kommer att bli bra när det är klart.

Månadens språk: Vietnamesiska var månadens språk och jag läste Dubbelsängen i Chua. Jag har inte hunnit skriva om den än. Eventuellt läser jag också Paradise of the blind av Duong Thu Huong som har kommit till bibblan.

Nobelpristagare: Inget nytt och inte riktigt sugen på det heller. Får hoppas att nobelläsningen får ny kraft i september.

Jorden runt: Jag läste dikten Saguia av Zahra el Hasnaui från Västsahara.

Hyllvärmare: Inget nytt.

Språkutmaningen: Inget nytt.

Tema mansrollen: Jag kom mig äntligen för att recensera dikter av Mário de Sá-Carneiro från början av förra seklet som jag tyckte bar många spår av ifrågasättande av rådande mansroll. Jag har även läst Pappaklausulen av Jonas Hassen Khemiri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.