Semester 2020: Världsnoveller i juli

Flaggor

Nu är det snart juli och semester. För vår del innebär det också bostadslöshet vilket vi både ser fram emot (skönt att flytta ut från andrahandsboendet) och inte fram emot (covid-19 har ju gjort att vi inte får umgås med riskgrupper vilket stänger många dörrar). Det kommer att ordna sig, men vi kommer att ha magasinerat typ allt vi äger och har förutom några påsar sommarkläder och en bil.

Vi har försett oss med ett mobilt bredband, men trots det vet man aldrig hur det kommer att bli med bloggandet i juli. Jag har den senaste tiden köpt på mig novellsamlingar med noveller från olika udda platser på vår jord. Därför har jag bestämt att ni ska få ta del av dessa under juli månad. Bloggandet kommer att gå på halvfart på semestern, men jag har sett till att ni kommer att få läsa noveller av kvinnor från länder ni kanske inte läser annars.

Böckerna jag köpt på mig är So many Islands, med författare från brittiska samväldet med Nicholas Laughlin som redaktör och Daughters of the diaspora med kvinnliga författare som skriver på spanska från hela världen. Jag har redan läst Tread lightly av Emma Kate Lewis från Malta från den första boken och Ekomo av María Nsué Angüe från Ekvatorialguinea från den andra.

Jag tänkte också att det skulle kunna smyga sig in lyrik, drama och även barnböcker bland världslitteraturen. Men gemensamt är att det ska vara fokus på länder som gemene man sällan läser något från. Linda på Enligt O har en liknande utmaning och jag tänkte försöka hänga på den också. Hon har satt upp en lista på värdlsböcker att läsa som jag ska läsa igenom och återkomma till. Ni kommer då och då förhoppningsvis också få läsa recensioner av en och annan roman.

Hänger du på och läser lite världslitteratur i kortform eller i annan form i sommar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.