Så var jag då 40 år #feministbrud40

Hanna 40

Jag har fyllt 40. Och överlevde det. Jag blev ordentligt firad under dagen av familjen och hade en välbesökt fest på kvällen med massa trevliga gäster som verkade ha mycket trevligt. Jag hade det i vilket fall!

Hanna 40 år

En av mina kära vänner tog denna fina bild på mig. Dagen till ära hade jag gått til frisören. En bra grej. Min frisyr är annars bara en och samma med eventuellt lite mousse i till fest. Lite trist tyckte jag på min fyrtioårsdag.

Hanna och Anna

Jag fotade nästan inte alls, för att jag hade så kul. Såhär kul hela tiden! Jag vet inte vad jag och Anna skrattar åt, men mycket skratt blev det under hela kvällen. Det var en alldeles perfekt födelsedag. Det var meningen att den skulle vara barnfri, men en gråtande Hugo ringde via barnvakten och ville vara med. Eftersom han fanns i närheten gick morfar och hämtade honom. Strax därefter kom Selma upp för att hon inte kunde sova, men somnade fort i sin säng och sov till de sista gästerna precis skulle gå. Det gick bra ändå med andra ord.

Jag har länge haft lite panik över att fylla år, att åldras. Jag skrev om det på min förra blogg inför trettioårsdagen och då skrev min svärmor en så fin kommentar:

 

Att fylla 30 Hanna är de bästa år man kan fylla. Familjelivet ligger framför en-meningen med livet anser jag. Du har tusen saker framför dig att göra. Det är bara att välja. Många saker blir bra så det gör inget om man väljer fel ibland. Njut av din födelsedag.

Det var en fin ålder, men allt har sin tid. Mycket har hänt på tio år och det tråkigaste var ju helt klart att svärmor dog tre dagar efter min 34-årsdag. Det bästa att Hugo och Selma kom. Jag tror att 40+-livet också kommer att bli bra. Den här tiden för annat med sig. Borta är äventyr och nu är det Bamsekubbshotell som gäller.

Min vän Alex gav mig två födelsedagspresenter, en till Hanna 20 och en till Hanna 40. Hanna 20 fick Jägermeister, Vodka och Minttu samt Ipren och halstabletter med orden:

Detta är presenten till 20-åriga Hanna, hon som inte spottade i glaset och inte tänkte på morgondagen, utan hellre satt i en studentkorridor och åt pizza i goda vänners lag.

Hanna 40 fick Amarone med orden:

Detta är presenten till 40-åriga sofistikerade Hanna som, när tillfälle ges, vill avnjuta ett glas rött vin till en bra bok (när barnen har somnat).

Så fint och så rätt! Jag njuter hellre ett glas vin Amarone i soffan än häller i mig jäger på en billig krog. Jag går hellre upp i tid än äter pizza till frukost klockan tre. Det är faktiskt bra att bli lite äldre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.