Region Skåne vill ha kvinnolöner

Hade jag druckit kaffe så hade jag satt morgonkaffet i vrångstrupen. Sydsvenskan skriver idag att Region Skåne anser att kvinnolöner är något bra och eftersträvansvärt. Förut fanns en överenskommelse med Vårdförbundet att man skulle närma sig läkarnas medellön, men detta från går man nu.

– I dag gör vi en annan värdering, säger Region Skånes förhandlingschef Gösta Rehnstam. Vi tycker att det är mer adekvat att jämföra med andra kvinnodominerade områden med liknande utbildning. (min fetstil)

Varför är det adekvat att jämföra med andra kvinnodominerande yrken? Är inte det helt vansinnigt? Det är väl tämligen belagt att kvinnodominerande yrken tenderar att ha lägre löner än mansdominerade diton? Rehnstam försöker att tona ner formuleringen genom att påstå att det handlar om ett konstaterande, snarare än en värdering. Tyvärr Gösta, det hjälper inte, du framstår ändå som en mansgris. Hur kan dessa skåp få sitta och förhandla?

UPPDATERAT

Läs Ivar Arpis analys av detta i Hallandsposten.

2 kommentarer

  • Annica15 juli, 2011 kl. 08:53
  • Svara

  Jag måste berömma sydsvenskan för att ha letat upp bra informatörer i alla fall. Men själva artikeln gör mig mest… uppgiven. Jag vill vara arg, men det är som om den känslan kvävs direkt. Det är så långt kvar till ett jämställt samhälle. Och samtidigt har vi den här… PK:heten som säger att det är helt okej vara emot jämställdhet (”radikala feministjävlar”) och trycka ner alla som har den synen på livet. Ja… och så skyller man på att feminismen är PK.
  Sen måste jag berömma dig också. Du skriver bra artiklar och argumenterar väl. Jag vet inte om jag håller med dig i all politik (vet inte faktiskt helt vad jag står, tycker att det finns bra ideer i nästan alla partier) men det är skönt att läsa en liberal feminists tankar. Inget ont om vänsterfeminister, men det behövs en blandning över hela den politiska skalan. Fortsätt med det du gör! Fortsätt med en bra jobb!

  1. Hej Annica!

   Tack för dina värmande och uppmuntrande ord! Jag håller helt med dig om att det behövs feminister på hela skalan. Jag tar mig ibland friheten att skälla på andra feminister, men jag tycker att diskussionen måste hållas levande och att olika åsikter måste komma upp i debatten.

   Att feminismen är PK har jag förstått är en spridd åsikt bland antifeminister, men jag tror å andra sidan att de är fler på nätet än i verkligheten, relativt sett. Om du läser kommentarer är så ser du att många är inne och klagar. Jag försöker att bemöta med saklighet så gott det går men detta är min blogg och raljerar när jag vill ;o)

   Kul att du gillar min blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.