Recension: Ruschat, Anna; I detta liv; 2001

Schweiz beraättar: SensommarmötenTranans novellsamling Schweiz berättar: Sensommarmöten innehåller noveller på landets fyra officiella språk. Jag fokuserar på kvinnorna och recenserar de bästa ur samlingen en och en.

Anna Ruschat tillhör den italienskspråkiga delen av Schweiz och hennes bidrag i novellsamlingen var I detta liv, en berättelse om barnlängtan. Såklart träffade novellen mig rakt i hjärtat. Martha, som tror att hon inte kan få barn, söker läkarhjälp och får till svar att hon faktiskt väntar ett barn. Men det blir inte som hon tänkt sig, utan en kort tid före förlossningen så får hon veta att barnet har en allvarlig skada och inte kommer att överleva.

Det var en fin novell mitt i allt det fruktansvärda. Det fanns ett hopp om något bättre och ett sätt att ta sig igenom det hemska. Trots det önskar jag inte ens min värsta fiende får gå igenom det som Martha gick igenom. Men jag vet ju att sådan sker och det inte alltför sällan. Jag är glad att jag läste novellen gåendes till förskolan så att jag dels var lite för okoncentrerad för att ta in varje stavelse och dels snart skulle få träffa mitt barn.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.