Recension: Ramio, Veronica; Ärendet; 2012

ÄrendetJag har läst två noveller från Astor förlags italienska femma. Jag recenserar dem som jag tycker är relevanta för Feministbiblioteket.

Veronica Raimo är född 1978 och anses av många vara en av Italiens mest lovande unga författare. Hennes novell Ärendet handlar om en ung författare vars granne dör och hon en dag bestämmer sig för att hjälpa hans änka med att bära hem några kassar. Änkan får ett lillfinger och tar sedan hela handen som det heter och i takt med att författaren tvingas gå fler och fler ärenden, flyter hennes skrivande på bra. Hon har därför svårt att avbryta sina hjälpinsatser. Det går så långt att hon ställer in semester med sin pojkvän och tillslut överväger änkans förfrågan om att ha sex med hennes förståndshandikappade son. Kanske ska hon ändå göra det för bokens skull…?

Det var en lustig novell där alla idiotiska saker fick sin förklaring i att huvudpersonen kunde skriva och boken bara blev bättre och bättre. Den ställer frågan hur långt vi är beredda att gå för en bra sak.

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] Veronica Ramio – Ärendet […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.