Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Mattisson, Lisa & Hoff, Moa; Feminismens ABC; 2016 - Feministbiblioteket

Recension: Mattisson, Lisa & Hoff, Moa; Feminismens ABC; 2016

Feminismens ABCLeopard förlag gav nyligen ut en ABC-bok, Feminismens ABC, och den har lite samma idé som min serie Veckans feminist och Enligt O:s kvinnoalfabetet. Lisa Mattisson har skrivit texterna och Moa Hoff har illustrerat.

Alla bokstäver har fått varsin kvinna och det börjar med Amalia Eriksson som uppfann polkagrisen och slutar med Öxabäcks damlag. Folkpartisten Barbro Westerholm finns med under B och hon är med för att hon såg till att avskaffa sjukdomsstämpeln på homosexuella. Andra minnesvärda kvinnor vi kan läsa om är Karin Söder, Sveriges första kvinnliga utrikesminister och partiledare (C) och Robyn som är en världskänd artist som blev sin egen skivbolagsdirektör.

Det är en underbar liten bok som uppmärksammar både berömda och glömda kvinnor i Sverige. Jag tycker att det är roligt att kombinera alfabetet och att uppmärksamma kvinnor, precis som i kvinnoalfabetet jag nämnde ovan. Formatet gör att det är en perfekt presentbok att ge bort på någon middag eller födelsedag. Det är fina bilder och boken är otroligt fint formgiven. Mitt ex kommer att få en särskild plats i min hylla.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.