Recension: Keyes, Marian; Sista chansen; 1999

Sista chansenMarian Keyes är en chick lit-författare som jag läste mycket när jag var yngre. Jag älskade hennes böcker till en början och sedan blev de till behaglig avkoppling. Jag recenserar idag hennes bok Sista chansen, som kanske är den mest feministiska. Eftersom jag vill lägga till fler irländska böcker i Feministbiblioteket så skriver jag om den här inom ramen för EU-läsningen.

Sista chansen handlar om tre vänner där en är rädd för kärleken, en vågar inte lämna ett dåligt förhållande och en får cancer. Det är en bok om kärlek och att hitta den rätta, men det är samtidigt lite mer substans i den här boken än många andra i chick lit-genren. Den är fylld av överraskningar. En viktig del av boken är  att vi får följa en mycket osympatiskt kille och hans liv. Hur det är kopplat till de tre huvudpersonerna får vi veta först mot slutet och det blir ett känslosamt möte för en av dem.

Sista chansen är en feelgood-roman fullt ut och de som inte gillar chick lit kommer inte att gilla den här, men jag tyckte ändå att den hade ett lite större djup än många andra i samma stil. Nu var det några år sedan jag läste den, men jag minns många delar av den fortfarande. Jag ska inte överdriva dess betydelse, men vill du ha något lättsmält som är ganska så bra, så kan du läsa Sista chansen.

1 ping

  1. […] Sista chansen 1999 […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.