Recension: Enright, Anne; Den glömda valsen; 2011

Den glömda valsenNär jag var på Brombergs julbasar i början av december hittade jag den irländska författaren Anne Enright till ett billigt pris. Jag slog till på Den glömda valsen och tänkte att den passade väl in i min EU-läsning.

Gina och Séan är gifta på var sitt håll, men blir attraherade av varandra och är otrogna. De smyger inför sina respektive, men hela tiden finns Séans speciella dotter i bakgrunden. Förhållandet utvecklar sig och de släpper inte varandra och den stora frågan blir hur Gina ska hantera att Séan älskar sin dotter över allt annat på jorden.

Jag hade kanske högre förväntningar på Anne Enright och jag borde kanske läst Sammankomsten istället. Den glömda valsen var absolut ingen dålig bok, men jag tyckte inte riktigt att det hände något. Jag ville ha lite mer substans kändes det som. Karaktärerna, känslorna och relationerna är mycket väl beskrivna, men det var ett lite väl sävligt lunk i boken som gjorde den lite tråkig.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Expressen, GP, SvD

1 ping

  1. […] Anne Enright – Den glömda valsen Gemma O’Connor – Tid att minas Kate O’Brien – Örtagården Marian Keyes – Sista chansen Meave Binchy – Vinter i drömhuset […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.