Recension: Chan, Samnang; Storebror; 2010

Kambodja berättar: Bladen faller långt från stammenJag har läst Kambodja berättar: Bladen faller långt från stammen från Tranans förlag. Jag recenserar noveller en och en som är skriva av kvinnliga författare och som jag tycker platsar här.

I Storebror av Chan Samnang får vi möta tjejen som misstolkar en kursares känslor. Han är mycket trevlig mot henne och hon känner att det är kvävande. Hon tror att han är förälskad i henne, men när hon råkar höra att han älskar henne som en syster ändrar hon sig och de blir vänner för livet.

Här är det mycket oklart vad sensmoralen är. Jag tyckte att det kändes främmande att någon skulle tycka att det var helt ok att vara efterhängsen och kvävande om hen bara vill vara en vän. Jag tror det ligger mycket kulturskillnader mellan mig och den här novellen och det är antagligen därför jag inte riktigt förstår den.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.