OS är slut och nu kommer den stora tomheten

OS i Rio 2016

OS är slut för den här gången, men istället för att deppa över det ska jag här sammanfatta OS såsom jag upplevde det. Jag kan konstatera att Viasat har varit ganska bra, men lämnar en känsla av att missa saker. Dessutom var de på tok för dåliga på sammanfattningar. När saker och ting går på nätterna krävs mer sammandrag. Jag vill exempelvis inte bara se start på mål för lopp som gett Sverige eller stora stjärnor guld. Men hur som helst så ska ni få min plu- och minuslista över vad jag gillat och inte gillat med OS i Rio. Vad tyckte du var särskillt bra/säskillt dåligt?

På min pluslista

Sara Sjöström: Hon levererar. Det krävs mycket för att göra det, mer än vad vi tror, och hon gör det. Say no more.

Jenny Rissveds: Hon snackar uppenbarligen inte så mycket. Eller så var det viasat som totalt missat ett av våra absolut största guldhopp. Hur som helst går hon iskallt in och cyklar till sig guld i mountainbike.

Fotbollslandslaget (damer): Vad ska jag man säga? Vända vägen mot totalt fiasko till silver är fantastiskt bra gjort. Även om det var lätt att tjura över det missade guldet så måste man ändå se till att det de gjorde var otroligt stort.

Henrik Stenson: När andra stjärnor vägrar att komma för att OS i golf inte ger pengar (och skyller på zikavirus), kommer Stenson och går dessutom all in och är med på invigningen och gör allt för att vinna. Han är nära segern, men det räckte inte hela vägen. Han fick mig att inse att golf är en fantastisk TV-sport.

Usain Bolt: Han är en av värdens största stjärnor och jag är glad över att ha fått uppleva alla hans guld under min livstid. Nu är det slut på det roliga, men jag är glad att jag fått vara med när han var bäst.

Sportslighet i cykelpubliken: Efter Annemiek van Vleutens fall i damernas linjelopp var det många som i sociala medier engagerade sig och verkligen visade medmänsklighet. Även damerna som körde loppet var märkbart berörda.

Brottarbragder: Jenny Fransson och Sofia Mattsson bärgar brottarbrons och Mattson trots knäskada. Sveriges första brottarmedaljer på damsidan.

På min minuslista

Sexism i media: Kvinnor får frågor om sina utseenden och pojkvänner och mäns silver rankas högre än kvinnors guld. Det finns all anledning för mig att återkomma till detta tema.

Idioti i Aftonbladet: Mats Wennerholm skrev flera sexistiska och rasistiska krönikor om Caster Semenya och andra friidrottares utseenden.

Sammandragen i TV: Viasat har inte visat ett vettigt sammandrag av Jenny Rissveds guldlopp. Många gånger har vi fått se henne cykla i mål, men resten då? Mountainbike är en tuff sport och hennes fulla prestation har inte visats i efterhand, vad jag har sett.

Osportslighet i friidrottspubliken: Bua åt fransmannen Renaud Lavillenie, både i slutet av stavhoppsfinalen, men också på prispallen. Rött kort till publiken!

Tomma läktare: Ja, vad ska man säga.? Inte kul alls!

Sveriges friidrottare: Med få undantag var det nästan ingen som levererade. Meraf Bahta, Lisa Lindh, Axel Härstedt och Sofie Skoog kan vara nöjda, (nästan) alla anda borde inte presterat sämst när det gällde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.