Ny utmaning – Norden!

Årets bok- och biblioteksmässa har tema Norden och jag har sett på många bokbloggar att det har funnits en utmaning att läsa en nordisk bok i månaden. Se här den ursprungliga posten från Dantes bibliotek. Jag har inte hängt med på den från början och nu känns det lite sent. Jag är mycket bra på att utmana mig själv, så varför inte i det här fallet också? Dessutom gillar jag Norden. Jag har pluggat både Nordiska språk och Norska på Göteborgs universitet.

Jag har redan fyra utmaningar som jag gett mig själv:
Fem gamla surdegar
Fem feministiska höjdare
Fem från udda länder
Alla nobelpristagare på 80-talet

Jag lägger nu till:
En bok från varje nordiskt land fram till Bokmässan. Varje bok ska platsa här på Feministbiblioteket. Åland, Grönland och Färöarna sparar jag till efter bokmässan om det framkommer något intressant där. Bonus är att läsa den på originalspråk, men det är inget krav.

Ni som inte hängt med på Dantes utmaning får gärna hänga på min! (Fast med egna regler då såklart.)

4 pingar

  1. […] besök i Helsingfors skulle dessutom passa bra som inramning till min Norden-utmaning! Share this:GillaGillaBli först att […]

  2. […] Jag har pluggat nordiska språk på Göteborg universitet och däribland 10 p isländska. I min norden-utmaning är mitt mål att jag ska läsa minst en bok på norska och en på danska och så ska jag läsa […]

  3. […] Tidigare meddelade jag att jag skulle utmana mig själv och läsa en bok från varje nordiskt land fram till Bokmässan i september, som har ett Norden-tema. När jag började läsa på om nordisk kvinnolitteratur* blev jag mer intresserad och det stannade inte vi en bok. Se själva här på webbplatsen för Nordisk kvinnolitteraturhistoria. Där finns mycket att botanisera bland! […]

  4. […] skulle läsa en bok från varje nordiskt land av en kvinna och om kvinnor, det var den utmaning jag gav mig själv i början av sommaren. I juli reviderade jag utmaningen och kom fram till […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.