Novell-lördag: Frankrike

frankrikes-flaggaTuren har kommit till Frankrike i min EU-utmaning och jag tänkte därför ägna dagen på franska noveller. I Tranans novellsamling  Frankrike berättar: där vi står nu fanns flera kvinnor representerade och jag har valt ut några feministiskt intressanta som jag kommer att recensera under dagen.

Den franska författarscenen är tämligen mångkulturell och mångetnisk och Tranans novellsamling speglar detta mycket bra. Här finns författare som är födda i exempelvis Vietnam och Algeriet.

Jag recenserar idag fem noveller ur Tranans novellsamling och avslutar med en överraskningsnovell av en mycket känd fransk författare. Första recensionen kommer om en timma klockan elva och ett avslutningsinlägg klockan fem. Häng med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.