Nominera Astrid Johansson till årets jämställdhetsstipendiat i Luleå!

Luleå kommun ger en person ett jämställdhetsstipendium som det nu går att nominera till. Såhär står det på deras hemsida:

Nominera årets jämställdhetsstipendiat

Vem ska få årets jämställdhetsstipendium på 15 000 kr? Nu kan du nominera personer, grupper eller företag inom Luleå kommun. Du kan också själv söka stipendiet.

(…)

Du kan också nominera via e-post till ingmari.aberg@lulea.se

Jag tycker att kloka och modiga Astrid Johansson borde få priset. Jag har nominerat henne:

Hej Ingmari,

Jag vill nominera Astrid Johansson till årets jämställdhetsstipendiat. Hon reagerade på ett sexistiskt konstverk och stod upp för det, även om hon fick både lärare och elever emot sig. Hon är klok, mycket klokare än många vuxna och hon har en knivskarp analys av vad som är sexism och sexuella trakasserier.

Jag har svårt att tro att ni kan hitta något bättre stipendiat än Astrid Johansson. Hon har redan gjort mycket för att visa vad jämställdhet är och hon står upp för det hon tror på trots att ingen annan gör det.

Vänliga hälsningar
Hanna Lager

Gör det du också!

2 kommentarer

    • johan6 februari, 2013 kl. 10:06
    • Svara

    Bilden föreställde ett litet pojkbus. På grund av det så hoppas jag inte hon vinner något pris. Bilden handlar absolut inte om sexism.

    1. Ett pojkbus som många flickor har otrolig ångest över. Du bagatelliserar något som kan vara ett trauma för såväl unga flickor som unga pojkar. Frågan är hur du hade känt om du exempelvis var mobbad och alla tjejer tjuvkikade på dig när du duschade och var på toa och alla lärare stod bredvid och sa: ”Sådana är tjejer, de är bara lite busiga”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.