Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Mitt möte med Núria Amat - Feministbiblioteket

Mitt möte med Núria Amat

Barcelona, fantasins stad

Bokmässan har dragit igång och ja har fått träffa mina trevliga ambassadörskollegor. Jag har haft som ambition att lyssna till de feminister som jag presenterat och idag fick jag träffa Núria Amat från Katalonien.

Seminariet hette Barcelona – fantasins stad och gästades förutom av Amat av Jaume Cabré och Albert Sanchez Piñol. Barcelona är en viktig litterär stad i Spanien. Av de 80 000 som ges  i Spanien på ett år är 33 000 utgivna i Barcelona. Många böcker som ges ut i Katalonien ges också ut i Latinamerika så regionen är ett vitigt litterärt fäste.

Författarna diskuterade Barcelona som litterär stad, men gled in på självständighetsanspråken som Katalonien har. Om jag förstod det hela rätt så var Amat skeptisk till det, medan Piñol har skrivit en bok om Barcelonas historia där han förespråkar självständighet. Amat avbröt Pinõl vid flera tillfällen för att förklara att han har angivit saker i sin bok som historiskt riktiga som kan ifrågasättas. Piñiol kontrade med att debatten knappast var intressant för en svensk publik, vilket han givetvis har rätt i.

Nuria Amat signerar Det lilla landet

Nuria Amats Det lilla landet

Núria Amat signerade ett ex av sina nya bok, Det lilla landet, som är utgiven på Tranans förlag. Boken handlar om Spanien under Franco och Det lilla landet är en metafor för Katalonien som hon velat använda för att visa på förtrycket som regionen fått uppleva under diktaturen.

Nuria Amat

Det är svårt att säga att Núria Amat inte är fotogenique!

1 ping

  1. […] som i seminariet där Núria Amat deltog, verkade det finnas meningsmotstånd om Kataloniens självständighet mellan Santos och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.