Mitt feministiska bok- och kulturår 2010 del 2

Januari. Releaseparty för Feministbiblioteket. Ca 60 personer kom. Läs mer om releasepartyt här.

Februari. Jag och Andreas gick ut för att festa i Kuala Lumpur och vi hamnade på en bar som rekommenderades i Lonley Planet. Efter bara några minuter där insåg vi att vi hade hamnat mitt bland västerlänningar som ville köpa nöje av malaysiska kvinnor (och flickor också för den delen). Såhär glad var jag efteråt.

Februari. På en solstol på Chenang Beach på ön Langkawi, Malaysia, lästes flera av de 109 böckerna. Jag satt även på vår fantastiska balkong som tittar fram bland träden, och läste. Det var en fantastisk semester!

Februari. Vi åkte vidare till den Indonesiska ön Bintan, strax utanför Singapore i Malakkasundet. Här ligger jag och läser och njuter av livet.

Februari. Bintan. Vad behöver man mer i livet än böcker, sol, bad och öl?

Juni. På denna vackra plats badade jag under midsommarhelgen…

…och läste Joyce Carol Oates. Saltmar, Landsort i Stockholms södra skärgård.

Juli. Jag åkte till Almedalen för att sprida det feministiska budskapet samtidigt som jag passade på att gå på spännande seminarier.

Tyvärr fick jag ingen möjlighet att prata med Fredrik Reinfeldt personligen.

Juli. Jag åkte med min man och våra bröder till Frankrike. Den feministiska höjdpunken var såklart Simone de Beauvoirs grav. Läs mer om den resan här.

Oktober. Här ligger jag på en strand i byn Positano på Amalfikusten i Italien. När jag inte hade näsan i min bok…

…kunde jag njuta av denna magnifika utsikt.

Oktober. Jag fick även besöka den berömda bordellen i Pompeji. Läs mer om den resan här.

December. Feministbiblioteket ordnade tillsammans med Liberala Kvinnor ett nobelmingel där vi läste högt ur verk av kvinnliga nobelpristagare. Här läser jag ur Pearl Bucks Den goda jorden. Läs mer om det minglet här.

December. Jag fick fina julklappar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.