Maria Arnholm är ny jämställdhetsminister

Maria Arnholm

Det var en händelserik dag för en riksdagsanställd folkpartist idag. Först får vi veta att Nyamko Sabuni avgår och genast börjar spekulationerna om hennes efterträdare. Vi behövde inte vänta så länge. Jag är otroligt glad att valet föll på Maria Arnholm. Jag tyckte att det var en toppenrekrytering när hon började som statssekreterare hos Sabuni och som minister kan hon såklart åstadkomma än mer.

Som folkpartist vet jag att det inte är en blixtkarriär eller ett helt oväntat val. Till alla er som uttalet er och hävdat motsatsen och borde vetat bättre kan jag säga som en klok kvinna på Twitter: Har man inte koll kan man faktiskt googla. (Nu har SvD ändrat sin artikel från blixtkarriär till att det var väntat.)

Hon är feminist, hon är orädd, hon är smart och så är hon förbannat trevlig. Grattis Maria, grattis Folkpartiet och grattis Sverige!

Imorgon ska jag se till att hon får en hemsida på folkpartiet.se.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Nisi21 januari, 2013 kl. 10:46
  • Svara

  Kom över din sida av en slump då jag letar böcker o filmer om feminism på engelska. Otroligt bra sida du har. När jag rotat runt bland dina böcker tryckte jag ”hem” och där kom det upp, den goda nyheten!! Lite lustigt då jag av en lika stor slump hade på P3 i bilen ikväll där det talade om den nya feminismen som blev jämställdhetsminister, det talades då om att den förra inte alls passade till jobbet. Utan hon jobbade mest för utsatta kvinnor från andra länder osv. Det är ju ett sätt att jobba med jämställdhet med men jag förstår hur det tänker. Tack för en kul sida som jag hoppas hinna följa mer./Nisi

  1. Hej! Välkommen till min sida! Jag hoppas att du kommer att hitta många bra tips på feministiska böcker här. Just nu är jag mest insnöad på lettisk poesi och litauiska noveller, men en och annan akademisk bok om feminism ska nog slinka emellan 🙂 Och roligt att du också är glad över vår nya jämställdhetsminister! /Hanna

  • Hubba22 januari, 2013 kl. 03:30
  • Svara

  Tråkigt med ännu en kvinna och feminist är hon också. Trodde det hela handlade om jämställdhet så då borde det vara en man som också bryr sig om män. Varför är jag inte förvånad?

 1. Som liberal behöver man inte kalla sig feminist. Liberalismen täcker nämligen mer än väl in principen om lika rättigheter för kvinnor och män. Men i politiken gäller det att vara opportunist ibland. Maria Arnholm utgör ett exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.