Malta och leva på minnen av en sol – novembersummering 2021

Selfie från Malta

Trots höst även på Malta, var det över 20 grader både i luften och i vattnet. Vi kunde inte klaga på någonting.

Vi kom iväg till Malta! Jag var så nervös innan för att allt inte skulle klaffa, men vi höll oss friska och blev insläppta i landet. Nu såhär en månad senare har jag förträngt att vi nästan inte kom hem. Sedan kom vabb och efter vabb kom hosta för mig och nu verkar det som att tillfrisknandet går åt fel håll. Ändå vi var på Malta i en vecka och det gjorde att jag överlevde hela november 2021.

Att få känna solens värme och havets svalka var helt underbart. Att få äta ute, dricka en drink i solnedgången och lyssna på barnens glada rop i poolen gav mig energi för många, många månader. Att ha fått uppleva något annat; ett annat land, betala med euro och prata engelska – bara det gav mig en gigantisk kick. Malta var dessutom vackert och bjöd på god mat, spännandearkitektur och azurblå hav. Nu hoppas jag att jag kan boka en resa och längta efter den. Men det blir antagligen efter att att tester och munskydd och sånt jobbigt är borta (eller så är jag enormt naiv nu).

Min läsning

Jag ligger fortfarande efter mitt läsmål på 120 böcker i år, men nu har jag äntligen tagit mig i kragen och fixat lånekort i Nacka. Jag har också varit och besköt biblioteken i Sickla och Nacka forum och lånat en massa serieböcker. Det plus att jag nu går in i december och kommer att plöja flera julromaner i veckan, gör att jag tror att jag fixar det. Måste bara se till att klara mina utmaningar!

Världsläsning: I november läste jag från Syrien och Chile, vilket gör att jag nu är uppe i 38 länder. Jag måste således klämma två nya länder i december och det borde ju gå. Jag har lånat en bok från Tyskland, som jag av någon outgrundlig anledning har kvar (är germanofil för den som inte vet). Borde också läsa något från Österrike bara för sakens skull (varför har jag inte gjort det?). Eller kanske någon julbok från Australien? Finns det någon sådan? Jag har många ”lätta” länder kvar, men jag kanske överraskar mig själv!

Språk: Jag har inte läst någon bok på tyska, vilket jag kanske inte heller gör i december. Vi får se om jag klarar språkutmaningen.

Fantastiska fruntimmer: Jag har läst Ædnan av Linnea Axelsson, men det här var ingen utmaning jag sporrades av så den kommer jag inte att klara.

Miniutmaning Norden: Den var en rolig utmaning och jag läste från alla länder + Grönland, Färöarna, Åland och Sapmi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.