Lyttkens, Alice; Kvinnan finner en följeslagare; Kvinnan börjar vakna; Kvinnan söker sin väg; 1972-1974

Kvinnan söker sin vägEn underbar historiebeskrivning av den svenska kvinnan från forntid till vår tid (70-talet). Jag är inte en person som läst mycket historia och är bra på källkritik, men jag tycker att Lyttkens belägger det mesta hon skriver. Detta är böcker som i delar borde ingå i historieundervisningen i skolan. Jag har aldrig fått ett kvinnoperspektiv på historien, men jag är ju å andra sidan född på 70-talet och det kanske har blivit bättre. Jag rekommenderar alla feminister att läsa detta verk och att ta till sig den svenska historien med kvinnoögon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.