Lucka 5: Kambili Achike

Krans 5Chimamanda Ngozi Adichies bok Lila Hibiskus är en skrämmande berättelse om en flickan Kambili Achikes uppväxt med en religiös fanatisk far. Hon är intelligent, men blyg och inbunden. Hennes far slår alla i familjen och har stränga regler för hur de får bete sig, medan han utåt sett är en mycket respekterad man. En dag skickas barnen att bok hos sin faster och då förändras mycket. Fastern lever inte på samma ekonomiska standard, men i hennes Lila hibiskushem är det varmt och välkomnande och barnen släpper sin blyghet. Men en dag måste de tillbaka hem och när Kambili fått smak på ett bättre liv är hon inte lika förlåtande mot sin far.

Kambili en ung person som har det svårt hemma trots sin ekonomistiskt höga standard hemma. Skulle hon få välja skulle hon välja det mer påvra livet hos fastern. Hon lär sig så småningom att säga ifrån och stå upp för den hon är.

1 kommentar

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
    • Eli15 december, 2014 kl. 08:45
    • Svara

    Den här läste jag för bara någon månad sen, så himla bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.