Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lewycka, Marina; Två husvagnar; 2008 - Feministbiblioteket

Lewycka, Marina; Två husvagnar; 2008

Två husvagnarMarina Lewycka är född i ett flyktingläger i Kiel och bor och är verksam i Storbritannien. Hennes familj är från Ukraina. Hennes första bok En kort berättelse om traktorer på ukrainska är en bok om familjen och deras öde. Två husvagnar är en berättelse om andra östeuropéers öden.

Irina kommer från Ukraina till England för att söka lyckan som så många andra. Hon hamnar på en jordgubbsodling och hon ska bo med flera andra i en husvagn. Livet i England blir inte som Irina tänkt sig, även om hon inte hade trott att det skulle bli glamoröst. Hon träffar en brokig samling människor från hela världen som också flytt från en annan vardag. Bland annat träffar hon Andrij, som också är från Ukraina och drömmer om ett bättre liv.

Boken är inte en vidrig skildring av illegala arbetare och prostitution som man skulle kunna tro när man får reda på temat. Irina skildras som en smart kvinna som vet vad hon vill och som har vett att förstå när något håller på att ge snett. Lewycka skriver roligt och man småfnissar sig igenom även den här boken, även om temat är minst lika allvarligt som hennes debutroman.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Bokslukaren, Pocketblogg

1 ping

  1. […] Kommentarer « Lewycka, Marina; Två husvagnar; 2008 […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.