Kvinnoalfabetet – G

Jag och Anna Charlotta Gunnarson

Nu har jag inte hängt med igen. Sjukdom och annat gjorde att jag missade bokstaven G i Kvinnoalfabetet. Men jag vill inte ha några luckor så bättre sent än aldrig. Här är mina svar:

1. Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på G.

Jag kommer inte på så många författare på G men Nadine Gordimer som fick nobelpriset 1991 är grymt bra. Nu har jag verkligen inte läst mycket av henne, men vill läsa mer!

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på G vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Jag tittade som mest på film på 90-talet och då var en av mina absoluta favoritskådespelare Geena Davis. Inte bara är hon en fantastisk skådis, hon är feminist också. Älskade hennes feministiska roller speciellt, både i Thelma och Louise och i Tjejligan.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på G som du beundrar. Det kan vara en känd eller okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.

En jag beundrar är Anna-Charlotta Gunnarson. Hon är rolig, smart  och cool. Och skriver fantastiska barn- och ungdomsböcker! Hon är dessutom supertrevlig. Jag sprang på henne på bokmässan förra året och vi tog en selfie, se ovan.

4. Vilken kvinna med för- eller efternamn på G är du nyfiken på, men ännu inte upptäckt?

Hur svårt kan det vara? Jag har utmanat mig själv tusentals gånger att ta tag i hyllvärmare, läsa fler feministiska giganter och till och med läsa fler amerikanskor. Det har inte hjälpt. Gloria Steinem är fortfarande helt oförklarligt oläst för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.