Karin Enström blir ny försvarsminister och nu är kvinnor i majoritet i regeringen

Jag vet att när jag skriver detta kommer många antifeminister att tänka: Vad var det jag sa, feminister vill inte att all ska vara lika, de vill att kvinnor ska ta över!

Jag kommer trots det att skriva att jag är glad över att säga att antalet kvinnor i den svenska regeringen för första gången i historien är fler än antalet män. Detta är mycket positivt. Varför? Jo, därför att man brukar säga att 40-60 är jämställt, men i flera viktiga sammanhang är det alltid kvinnorna som är 40 och männen som är 60. För att 40-60 ska kunna räknas som jämställt måste kvinnor åtminstone i bland vara i majoritet. Därför är det nu glädjande att se att så har skett i den svenska regeringen.

Jag vet inte så mycket om Karin Enström, så jag kan inte bedöma om hon kommer att göras ett bra jobb. Jag tycker att det känns bra att ha en försvarsminister som har bakgrund inom det militära. Med en kapten vid rodret så borde vi får en minister som vet vad hon pratar om.

Läs mer: Karin Enströms blogg, Aftonbladet, DN, SR, SvD

UPPDATERAT

Rätt ska vara rätt. Det är första gången som en ALLIANSregering har majoritet kvinnor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.