Jag har vunnit en bokbloggtävling!

24 frågor från FiktiviteterSedan den första december har jag deltagit i bokbloggen Fiktiviteters julkalender. Jag hade tänkt att blogga om mitt deltagande där, men det blev aldrig av. Jag hade så fullt sjå med min egen kalender. Hur som helst så var den kalendern även en tävling där utlottning av ett bokpaket utlovades om man svarade på tio eller fler inlägg.  Det var inte priset som lockade eftersom jag är en person som aldrig vinner några tävlingar, utan jag såg det mer som en chans om att få lära känna fler bokbloggare.

Döm om min förvåning när det annonseras ut att jag har vunnit! Tack Fiktiviteter/Helena för det! Och tack Fru Fortuna!

Här är frågorna jag svarade på och mina svar:

1. Vilken är din favoritbok av din favoritförfattare? Om du måste välja alltså…

Svar: Mycket svår fråga, men jag svarar Balkan Express och Slavenka Drakulic.

3. Vad läser du för annat än den litterära kvalitetens skull?

Svar: Harry Potter och chick lit för mig. Och så lite Mari Jungstedt och andra nordiska deckare.

4. Vilken litterär form har du svårt för och har den överraskat dig positivt någon gång?

Svar: Jag har svårt för Fantasy, men har läst Harry Potter och älskat det!

6. Hur får du tag i dina böcker? Köper? Lånar? Tigger? Stjäl?

Svar: Jag köper. Tyvärr alldeles för mycket. Har på sistone börjat låna en del obskyra böcker, men det mesta köper jag.

7. Vilken är din relation till konst?

Svar: Jag älskar konst! Men det ska vara viss specifik sådan. Det som är semimodernt skulle man kanske kunna säga. Helst expressionism och popkonst. Jag kan bli knäpp på riktigt moderna installationer och så annars är besöker moderna museer något jag gärna gör. Renässansen är något min man har fastnat för och som jag brukar definiera som tjocka barn och äcklig mat. Inget för mig med andra ord  🙂

8. Hur många bokhyllor äger du?

Svar: Sex som står framme och tre i källaren. De åkte ner för att få plats med barnet. Hoppas kunna flytta snart så de kan komma fram igen!

9. Vilken författare dominerar din bokhylla?

(Fiktiviteter skriver att hennes domineras bland andra av Maria Lang.)

Svar: Jag önskar du vore min granne så jag kunde låna alla Mara Lang 🙂

Min bokhylla är även min mans och där finns mycket Steven King, PC Jersild och Sven DeBlanc. Av de böcker som är gemensamma finns flera Vilhelm Moberg, Per-Anders Fogelström och Kerstin Ekman. Bland mina egna är det Hanne-Vibeke Holst, Marlilyn French Slavenka Drakulic och Doris Lessing som finns många av. Anne Holts deckare har jag bestämt mig för att skänks, men de ligger fortfarande kvar i källaren, likaså Marian Keyes.

11. Minns ni något av barndomens läsning?

Svar: Jag minns att jag älskade alla böcker av Michelle Magorian och jag minns att jag tyckte väldigt illa om Hugo och Josefin av Maria Gripe. Skulle jag lägga ner mycket mer tanketid skulle jag säkert komma på mer, för jag brukar ha gott minne. Just det, Ole Lund Kirkegaard var också en favorit.

13. Vilken är din favoritkatt?

Svar: Jag är inte så förtjust i katter (slå mig inte! 🙂 ), men jag tyckte mycket om T S Eliots De galna katternas bok.

14. Var sitter du helst och läser?

Svar: Jag ligger helst i min säng. Kan gå och lägga mig supertidigt för att få ligga där länge och läsa. Dagtid läser jag nästan varsomhelst.

15. Vilken författare och vilka böcker kommer du tillbaka till?

Svar: Jag kommer tillbaka till Slavenka Drakulic och Lise Nörgaards böcker. Den första för att hon skriver helt fantastiskt gripande skildringar av livet i Östeuropa och på Balkan och den andra för att hon är så otroligt rolig (och dessutom feminist!).

17. Vilken är din favorittitel?

Svar: Jag såg att någon nämnt Torka aldrig tårar utan handlar som är en briljant titel, men min absoluta favorit är Krönika om ett förebådat dödsfall av Gabriel Macias Marquez. Fantastisk titel på en fantastisk bok! Dessutom är första meningen något av det bästa jag läst.

Jag kommer såklart att berätta vad det är för innehåll i bokpaketet jag vunnit. Spännande!

2 kommentarer

4 pingar

  1. Grattis till vinsten! Både du och Fiktiviteter hade väldigt fina kalendrar.

    1. Tack och tack! Kul att du gillade min kalender, det gör mig så glad 🙂

  1. […] iland ytterligare en ambitiös julkalender, detta år om feministiska resmål. Jag lyckades även vinna en bloggtävling genom Fiktiviteters […]

  2. […] Jag har tidigare berättat att jag vann ett pris då jag svarade på mer än 10 frågor på bloggaren Fiktiviteter/Helenas julkalender. Jag som aldrig vinner något fick ett bokpaket skickat till mig. Vinsten var inget mindre än en av Helenas favoritböcker från förra året, Jeanette Wintersons The daylight gate och en anteckningsbok att skriva ner sina läsupplevelser i. Och så lite godis, men det hade jag redan smällt i mig innan jag hann ta bilden […]

  3. […] nog med att jag i julas vann Fiktiviteters utlottning bland de som kommenterat hennes julkalender, nu har jag dessutom vunnit en bok hos […]

  4. […] svarar på får man en lott i tävlingen. Det ska stå fina priser på spel och jag har ju vunnit i Fiktiviteters tävlingar förut så jag har höga […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.