Idag fyller Toni Morrison 82 år!

Toni Morrison

Grattis säger vi till dagens födelsedagsbarn!

Toni Morrison är en fantastisk författare och feminist och hon har blivit belönad för sina verk med nobelpriset i litteratur 1993. Torts sin aktningsvärda ålder är hon fortfarande produktiv och gav ut en bok så sent som förra året.

I helgen recenserade jag hennes bok De blåaste ögonen och senare i veckan ska jag hedra henne med att låta henne få bli veckans feminist.

1 kommentar

1 ping

  1. Helt enig: en fantastisk forfatter!

  1. […] Jag blev jätteglad när hon fick nobelpriset och blev väldigt sugen på att läsa något av henne. I julklapp det året fick jag Sula och tyckte om den. Jag var en glödande feminist redan då. Sedan dess har det faktiskt inte blivit något mer av henne, trots att flera av hennes verk står i hyllan. Men härom veckan lånande jag De blåaste ögonen på bibblan och läste. Nu ska det definitivt bli fler! I veckan uppmärksammade jag hennes födelsedag. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.