I min bokhylla – C

Nu har turen kommit till C och när jag letar efter böcker på C i min bokhylla så hittar jag en oläst på B som jag inte tog upp förra veckan. Men så kommer det antagligen att vara hela tiden så det är ingen idé att gräma sig. Det där med olästa går jag lite ifrån nu och jag har även med en annan liten fuskis:

Century of struggle av Eleanor Flexner och Ellen Fitzpatrick: En bok om de amerikanska kvinnornas rösträttsrörelse. Den fanns med på Ms Blogs lista över århundradets bästa fackböcker och jag fick den i julklapp av min man. Jag har hittills tyckt att den var för mastig för att läsas just nu och sen kom aldrig. Men jag ser mycket fram emot att läsa den när jag finner ork!

Catching fire av Suzanne Collins: Andra delen i Hungerspelstrilogin.- Jag har läst första delen och tyckte att den var ok, men inte mer. Detta är fuskisen i det hela för boken till hör min borr och svägerska. De köpte hela trilogin på en tråkig charterresa till Gambia.

Och så två böcker jag läst som också fanns med på Ms Blogs lista över århundradets bästa fackböcker:

Cunt av Inga Muscio: Alla kvinnor borde älska sin fitta. Det tycker Inga Muscio och har skrivit en bok om den kvinnliga sexualiteten, sexuella övergrepp och sexism.

Conquest av Andreas Smith: Ursprungsbefolkningen, dvs indianerna, i USA och Canada ha e genom historien behandlats illa av samhället och blir så även idag. Om detta handlar boken Conquest . Läs den och vänta dig inga förskönande omskrivningar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.