Holt, Anne; Presidentens val; 2007

Presidentens valAnne Holts deckare ligger på gränsen till att allihop bli recenserade i Feministbiblioteket, man måste dra gränsen någonstans och jag har bedömt att de inte helt platsar. Dock fastnade jag för Presidentens val (Piratförlaget), eftersom temat var kart feministiskt. (Jag ska tillägga att alla Anne Holts deckare är mycket läsvärda, feministiska eller inte!)

I boken får vi möta två av de poliser som i olika böcker av Anne Holt, varit huvudpersoner, Hanne Wilhelmsen och Inger Johanne Wik. Det är den sistnämnda som har huvudrollen i Presidentens val. USA:s president, Helen Bentley, är på besök i Oslo och hon kidnappas från sitt hotellrum. Inger Johanne Vik är mammaledig psykolog som har ett förflutet inom FBI och hennes man, Yngve Stubö, leder spaningen. Jakten på kidnapparen och Inger Johannes historia i USA vävs samman i en spännande thriller. Vi får också veta mer om president Bentleys förflutna. Det är i de två kvinnornas historia som det feministiska temat kommer in och jag kan tyvärr inte avslöja mer än så om det ska vara spännande att läsa boken.

Anne Holt skriver fina kvinnoporträtt och hon är en mycket skicklig deckarförfattare. Temat i boken är som sagt feministiskt och det är fyra kvinnor som får huvudrollen, Helen, Inger Johanne, Hanne och Hannes hushållerska Marry. Om du gillar deckare bör du läsa samtliga av Anne Holt, för de håller verkligen hög klass.

Läs mer: AdlibrisBokhora, Boksidan

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Presidentens val av Anne Holt

1 kommentar

2 pingar

  1. har inte läst så mycket av Anne Holt, men jag läste Det Som Aldrig Sker, och minns att jag tyckte slutet var väldigt speciellt. Slutet ger så mycket till en bok!

  1. […] boken Presidentens val träffas Inger Johanne Vik och Hanne Wilhelmsen och löser fallet tillsammans. Boken handlar om den […]

  2. […] bra och det märks att Holt har koll på vad hon skriver. Min favorit har jag recenserat här, Presidentens val. Dessutom bör ni följa henne på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.