Fagerholm, Monika; Underbara kvinnor vid vatten; 1994

Underbara kvinnor vid vattenJag har blivit utmanad av min vän Mia att läsa mer av Monika Fagerholm. Jag antog utmaningen och läste Underbara kvinnor vid vatten. Jag har tidigare läst Den amerikanska flickan och jag tyckte att den var bra, men jag var inte helt såld. Ungefär samma omdöme kommer jag att ge den här boken.

Vi får följa Bellas utveckling genom sonen Tomas ögon. Familjen med Bella, Tomas och Kajus hyr ett landställe i paradiset och en dag dyker familjen Ängel upp. Bella och Rosa blir vänner och de ligger på stranden i sina härliga baddräkter. Idyllen ska dock inte vara för evigt och vi förstår redan tidigt i boken att den kommer att sluta med att Bella lämnar allt.

Monika Fagerholm skriver fantastiskt och hon kan verkligen förmågan att få läsaren att känna känslor på djupet. Däremot tycker jag hon saknar förmågan att fängsla så att man inte klarar av att lägga boken ifrån sig. Jag kunde definitivt lägga den ifrån mig och till och med nästan glömma bort att jag inte hade läst ut den. Jag kommer att läsa en bok till av Monika Fagerholm eftersom hon smög sig in i den feministiska litteraturkanonen, så jag återkommer med vad jag tycker om Diva.

1 ping

  1. […] 1. Läs en bok vars originaltitel är på svenska: Underbara kvinnor vid vatten av Monika Fagerholm […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.