En bok från alla världens länder

En av mina favoritbokbloggar är Elins En bok från alla världens länder. Jag är så otroligt fascinerad av idén att jag har bestämt mig för att sno den. Dock kommer jag inte att blogga så utförligt om vad jag läser, då en bokblogg är mer än tillräckligt. Men eftersom jag är intresserad av at läsa om kvinnoöden i främmande länder så hade jag tänkt kombinera mina olika projekt.

Jag läste precis ut boken Kvinnor på ett tåg av Anita Nair (jag kommer att recensera den i Liberal Debatt senare, så det kommer inte här än på ett tag). Boken utspelar sig i Indien och är en samling berättelser om olika kvinnor och deras öden. Alla har de gemensamt att de drömde om ett annat liv, men fastnande i de givna roller som finns för kvinnor i Indien. Bokens huvudperson Akhila är undantaget, men hennes berättelse blir inte klar förrän boken är slut, så det får vi vänta på. Fantastiskt spännande och bra bok!

På Schenkers utlämningsställe i Sjöstaden där jag bor, ligger tre andra böcker på temat Kvinnor i andra länder,  och väntar på mig:

The screaming of the innocent av Unity Dow. Den har Elin läst och recenserat här och den lät så bra att jag beställde den på studs.

The country under my skin: A memoir of love and war av Gioconda Belli. En bok om en kvinna i Nicaragua som jag fick tips om på min facebook-fansida.

Wide Saragasso sea av Jean Rhys. Också en bok jag fick tips om på fan-sidan. Detta är en modifierad Jane Eyre-historia som utspelar sig i Karibien.

2 kommentarer

  • elinko17 maj, 2011 kl. 10:47
  • Svara

  Hanna, jag har varit så dålig på att hålla koll på mina kommentarer sedan mitt blogguppehåll. Lovar bot och bättring, har ändrat mejladress m.m. nu. Jag tycker det är superkul att du gillar min blogg och det är ömsesidigt! 🙂

  Kvinnor på ett tåg har jag också läst. Tänkte nog ha med den på bloggen när jag kommer till Indien. Jean Rhys har jag inte läst, men hade tänkt läsa den när jag kommer till Dominica. Jag lånar den gärna så småningom!

  Kram.

  1. Det är en så rolig idé med att läsa bok från varje land! I mitt eget lilla projekt på samma tema är jag dock mer inriktad på att det ska utspela sig i det landet. Vissa författare som är från grannländer får gälla (tex Vargas Llosas Bockfesten från Dominikanska republiken). Dock släpper jag inte ingenom böcker skrivna av svenskar fast de bott länge i något land.

   Du får gärna låna Rhys! Jag kan glädja dig med att boken är 120 sidor lång så det går ganska fort att läsa den.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.