#bookaday 15:e juni – Favoritbokmamma

Bookaday

Dagens utmaning i #bookaday är Favourite fictional father.

HemlängtanNu blev jag plötslig lite osäker. Father betyder väl mamma, eller hur? Så passande eftersom ett av syftena är att lyfta bra bra kvinnor i litteraturen! Jag tyckte mycket om figuren Peggy, i Hemlängtan av Michelle Magorian. Ur ett barns perspektiv så verkar hon vara värsta ragatan. Så kände jag lite när jag läste den första gången när jag var 12 och jämngammal med Rusty. Nu när jag själv är 37 och jämngammal med Peggy och dessutom själv mamma kunde jag se henne med andra ögon. Kriget gjorde henne till en självständig kvinna och mersmak på det livet. Men hon slits mellan vad hon vill göra och vad som är bäst för sina barn. Barnet tycker hon är grym för att hon tvingas gå på ett hemskt internat, medan mamman tror att hon på så sätt får den bästa utbildningen och möjlighet till ett bättre liv. Hon är en minst sagt spännande karaktär.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.