Bokbloggsjerka v 8 – Lässvackor

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem?

Kort svar: Nej.

Längre svar: Det händer att jag tycker att det är lite tråkigt att läsa bara för att allt jag läser är akademisk litteratur och/eller på engelska eller ännu värre på tyska. Då tar jag någon bok jag är riktigt sugen på för att ta mig upp och läsa mer igen. Att beställa böcker/låna eller skriva inköpslistor brukar också funka bra. En annan grej är att ta med sig fyra-fem böcker jag vill läsa i sägen och bläddra i dem innan jag bestämmer mig för vilka jag ska läsa. Även om jag somnar efter tre sidor så ger det ett lässug som håller i sig i veckor. Ett sista tips är att läsa tio sidor ur en tråkig bok och sedan läsa de roligare bok så länge man orkar.

 

2 kommentarer

  1. Jag har lässvackor ibland lite trist då jag älskar att läsa. Som tur är händer det inte så ofta. 🙂

    1. Jag har aldrig lässvackor nuförtiden, men jag kan hamna i deckarträsket och får svårt att ta mig upp 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.