Bokbloggsjerka v 30 – Bäst och sämst i år

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Vilken är den bästa respektive sämsta bok du hittills har läst i år?

Jag fick fundera lite och har kommit fram till följande:

Bäst 

Kathryn Stockett – Niceville: En helt underbar bok om svarta hembiträden i det rasistiska Mississippi på 60-talet. En journalist, som inte hyser samma åsikter som sina väninnor skriver en bok som bygger på intervjuer med hembiträden. När den kommer ut och folk förstår att det är deras stad det handlar om, bryter helvetet lös. Läs den – det är en order!

Sämst

Mâliâraq Vebæk – Navaranaaq og andre: Jag tänkte först inte välja den här boken eftersom den är på danska och jag kanske inte har kunnat tillgodoräknat mig den på samma sätt som om den vore på svenska, men jag inser ändå att det inte är det som är bokens största problem. Den var rörig, byggde på intervjuer med kvinnor som inte ramades in på ett bra sätt och dessutom var boken inte korrad och klar. Kan inte förstå hur den har kunnat hamna på bibblan i det skicket.

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Jag måste verkligen försöka puffa upp Niceville i läskön, den ligger så tyst och stilla så jag glömmer den hela tiden.

    1. Jag bordar dig att genast lägga den överst 🙂

  2. Åh, Niceville är så bra! Vi bokcirklade den i höstas och i stort sett alla tyckte att den var fantastisk. 🙂

    1. Jag ser fram emot filmen nu. Har du sett den?

  3. Niceville är hur bra som helst! Både bra skriven och ett bra ämne. Såg faktiskt filmen först, men jag njöt lika mycket av boken ändå. Båda håller bra kvalitet.

    1. Jag ska definitivt se filmen också! Bra att den är bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.