Bokbloggsjerka v 3 – Nya författare

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Om du ser en bok av en författare som du aldrig har hört talas om tidigare, vad är det som gör att du bestämmer dig för att läsa den?

Eftersom jag är intresserad av att läsa om kvinnor i olika delar av världen går jag ofta på namnet. Låter det som att det kommer från ett land jag normalt inte läser så mycket ifrån, blir jag intresserad. Sedan läser jag baksidestexten. I annat fall kan det handla om rekommendationer, recensioner eller att jag ser att det är många som pratar om hen i sociala medier och i tidningar.

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Håller med dig om det är viktigt med författare från annorlunda länder.

    1. Det är så roligt att läsa om annorlunda miljöer!

  2. För mig är baksidestexten nog viktigast..

    1. Jo, det är ju den som avgör för det mesta.

  3. Annorlunda miljöer lockar ju alltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.