Bokbloggsjerka v 28 – Recensioner

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Recenserar du alla böcker du läser?

Nej. Enkelt svar. Detta är en blogg för feministisk litteratur, kvinnohistoria och annan litteratur som är bra för kvinnor och kvinnors självkänsla. Alltså recenserar jag inte allt, även om jag tycker att det är bra.

Skrattade högt när jag läste att Annika grät efter att ha läst ut senaste Mari Jungstedt för att den var så dålig och inte vill bemöda sig med en recension. Jag läser gärna Jungstedt när jag vill ha optimal avkoppling men efter hennes näst senaste, Det fjärde offret, grät jag nästan när jag insåg att det jag räknade ut på sidan tre visade sig stämma. Ska nog inte lästa hennes senaste 🙂

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Nä, kan verkligen inte rekommendera den. Bland det sämsta jag läst… Bara massa upprepningar och likadant här, man räknar ut fortare än fortast vad det går ut på…

  1. Jag borde inte ta mig an det, men det gör jag nog ändå 🙂

 2. Jag fick frågan varför Jungstedts bok var så dålig att jag ville gråta och här är svaret jag skrev:

  Intrigen var skittrist, hennes försök att blanda in romance,eller vad jag nu ska kalla det, föll platt till marken (jag är inget fan av för mycket romantik i deckare, ja inte annars heller egentligen, men här blev det så pinsamt att jag nästan var tvungen att ta fram skämskudden för att över huvud taget kunna läsa vidare), jag kunde inte bry mig mindre om karaktärerna, upplösningen var en aning för otrolig för min smak, språket ska vi inte ens prata om. Om jag skulle ha recenserat den så hade betyget blivit -1, och det skulle i så fall ha varit den värsta sågningen någonsin på min blogg. Hujedamig säger jag bara!

  1. Hon har verkligen blivit sämre och sämre. Jaja, jag kommer att läsa den vad det lider om jag känner mig själv rätt. Har förstått att det är Karin och Anders som ska ha en romans. Pinsamt är bara förnamnet!.

 3. Även jag kommer förmodligen att läsa Jungstedts senaste bok, jag har ju läst alla andra. Men jag tyckte nog inte att Det fjärde offret var så dålig, även om den var förutsägbar i vissa delar 🙂

  1. Precis, det tar ett tag innan man ger upp en deckarförfattare. Så är det för mig iaf. Ser exempelvis fram emot att Peter Robinson ska komma med en ny, fast den senaste var jättedåligt (enligt mig).

 4. Det är roligt med bokbloggar som har nischat in sig och det har ju du gjort. Jag kallar mig ju Feelgoodbibliotekarien, MEN jag läser inte bara feelgoodlitteratur….har funderat på hur jag ska göra om jag ska blogga om andra sorters böcker också…om jag läser någon ”feelbad” eller deckare…Tex är jag sugen på att läsa den boken om Selma som du läser nu. Jag var utklädd till henne på en nobelfest på närmsta skolan senast…fint hedersuppdrag + att jag fick hjälp med kläder så vi var snarlika jag och Selma. 🙂

  1. Jag har också funderat lite på vad jag ska göra när jag läser andra bra böcker som inte tycker platsar, men som ändå är intressanta. Jag skriver ju in alla böcker i mitt virtuella biblioteket och det gör jag inte med böcker som inte platsar. Kanske är det det som får bli skillnaden.

   Kul att du varit utklädd till Selma! Jag kan verkligen rekommendera boken. Den var mycket intressant. Jag ska kolla in din blogg. Jag gillar verkligen feedelgood-böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.