Bokbloggsjerka v 18 – böcker som fått mig att vilja resa

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa?

BeachEn liknande fråga fick vi för nästan ett år sedan och då svarade jag Kvinnornas Helsingfors. Jag ska inte vara så tråkig att jag svarar samma sak nu, så jag väljer en annan bok.

När jag och min pojkvän/man var i Egypten på vår första charter tillsammans hade jag tagit med mig Beach av Alex Garland. Vi hade en dröm om att göra en resa till Asien och däribland Thailand. Drömmen om den perfekta stranden är drivkraften för de backpackande resenärerna i Beach och boken handlar om det samhälle de bygger upp när de hittar stranden och de inte vill att någon annan ska få reda på den. Skrämmande psykologisk roman. Men trots det allvarliga temat så var jag sugen att ta reda på vad alla pratar om när de säger att Thailand är så fantastiskt. Dessutom ville jag också sitta ner och ta en öl på det backpackertäta Kao San Road.

Ett och ett halvt år senare, i februari 2007, satt jag och min pojkvän/man på ett plan till Bangkok för en treveckors drömsemester i Thailand, Vietnam och Kambodja. Det var kanske inte den perfekta stranden vi kom till på Koh Chang, men då var det för oss nära nog.

 

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Beach verkar vara en väldigt intressant bok 🙂 Tack för tipset!

    1. Det var så lite! Den är faktiskt jättebra! Mitt enda aber är att det är tre svenskar med och författaren har inte gjort sin research. Förutom att namnen är lite märkliga (Karl är ok så klart, men Sven inte jättevanligt i den åldern och Cristo heter väl ingen?) så kan två av dem knappt någon engelska. Inte så troligt.

  2. Jag har bara sett filmen och även om de kanske inte var på ”rätt” ö där så var det otroligt vackra scenerier.

    1. Jag har bara sett halva filmen och av någon anledning har det inte blivit av att jag sett hela. Stör mig dock på att huvudpersonen är amerikan och snygg. I boken är han rätt ful och britt.

  3. Det låter som en spännande resa ni gjorde.

    1. Den var fantastisk! Vi har gjort fler efter den, men det är något speciellt med den första.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.