Bokbloggsjerka v 15 – böcker jag inte kan lägga ifrån mig

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Kan du ge tips på en bok som man absolut inte kan lägga ifrån sig? Om du kan får du gärna ge förslag på en bok inom så många genrer som möjligt, men det är absolut inte ett krav för att vara med i jerkan. Förslag på en bok är lika välkommet som förslag på tio!

Här kommer lite tips från mig:

Från bloggen, skönlitterärt och feministiskt: Sin mors dotter och Kvinnorummet av Marilyn French var så bra att jag sträckläste dem. Likaså Sofi Oksanens Utrensning och Stalins kossor.

Jag sträckläser ofta deckare, det ligger ju liksom i genrens natur och där kan jag rekommendera Kvinna i grönt av Arnaldur Indridason och En ovanligt torr sommar av Peter Robinson. En som skriver deckaraktigt, men vars böcker innehåller så mycket mer, är Karin Alfredsson och alla hennes böcker sträckläste jag.

Faktaböcker som jag har sträckläst är nog något färre, men Anna Dahlqvists bok om abort i Europa, I det tysta, från förra året var så bra och spännande att jag inte kunde lägga den ifrån mig.

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Jag läser nästan uteslutande deckare, och de du skriver om är riktigt bra tycker jag!

  1. Ja visst är dom! Jag tycker dock att Peter Robinson bara blir sämre och sämre. Hans senaste följde med på semestern nu och kom med hem igen och gör böcker det så är de olästa.

  • Ella14 april, 2013 kl. 08:56
  • Svara

  Det har du rätt i att vissa genrer har i sin natur att sträckläsas – som deckare, och andra spännande böcker.

  1. Jo, det är ju det som är poängen, annars har man ju misslyckats som deckarförfattare 🙂

 2. Karin Alfredssons böcker är lätta att sträckläsa 🙂

  1. Verkligen! Och SÅ bra!

 3. Det är många böcker här som jag inte har läst men tack för lite nya tips 🙂

  Om jag inte minns fel läste jag en bok av Peter Robinson för något år sedan men den föll mig inte riktigt i smaken. Kanske började jag med fel bok.

  1. Ja, En ovanligt torr sommar tycker jag sticker ut som hans överlägset bästa. Sedan är de lite osannolika med för äckligt/för blodigt/för mycket personligt engagemang för polisen osv. Vilken bok läste du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.