Bokbbloggsjerka v 6

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Hur ser den ultimata recensionen ut enligt dig?

Veckans fråga kommer jag att besvara helt självcentrerat. Den ultimata recensionen är givetvis den recension ni kan läsa här på Feministbiblioteket! Alla ser ju inte helt likadana ut, men jag har en mall som de flesta utgår ifrån och det är också den mallen jag tipsar eventuella gästrecensenter om. Jag publicerar här från sidan Gästrecensioner:

Vill du skriva en gästrecension till Feministbiblioteket? Alla är välkomna att skriva och vill du få något publicerat så mejla din recension till hanna@feminstbiblioteket.se. En recension behöver inte vara lång och du behöver inte skriva den efter en viss mall, men om du vill ha lite riktlinjer så kan en recension se ut som följer:

 • Ett kort refererat om vad boken handlar om.
 • Lite om varför boken platsar i Feministbiblioteket (om det inte är uppenbart).
 • Ett personligt omdöme. Även böcker du inte rekommenderar är välkomna.
 • Ca 1000 – 1500 tecken (med blanksteg), men den får vara längre eller kortare.

Lite andra tips:

 • Skriv en recension om din bästa feministiska bok.
 • Skriv en recension på någon bok jag redan recenserat och beskriv varför jag har fel i min hyllning/sågning.
 • Var gärna politiskt färgad, särskilt om du har en annan politisk uppfattning än jag.
 • Var personlig och tala om varför just du gillar den bok du recenserat.

Lycka till och du är välkommen med en recension när du vill!

2 kommentarer

 1. Åh det här måste jag ju vara med på! Vad sägs om ”Det finns inga tjejbestämmare”? Har tänkt recensera den hos mig inom kort, men nu kan jag ju göra det här, för den skulle passa perfekt! =)

  1. Åh, det vore jättekul! Du är mer än välkommen med en recension! Det är alltid kul med böcker som jag inte kommer i kontakt med. Har läst lite om utbildning och förskola, men eftersom jag inte jobbar med det så blir det inte så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.