Birgitta Ohlsson har fått ta emot Hederslegionen

Birgitta får Hederslegionen

Birgitta får Hederslegionen av den franska ambassadören.

Idag har jag fått närvara när Birgitta Ohlsson tog emot Hederslegionen på franska ambassadens residens. Hon fick dem för sitt engagemang för Europa. Ambassadören delade ut medaljen. Birgitta talade sedan om Europa och kvinnors rättigheter.

Hederslegionen (franska: Ordre national de la Légion d’honneur) är en fransk orden instiftad den 19 maj 1802 av Napoleon och är Frankrikes förnämsta statsorden. Den utdelas av Frankrikes president, som är ordens stormästare, genom dekret och på förslag från regeringen och ordens grand chancelier (storkansler). (Källa Wikipedia)

Ambassadören berättade om Birgittas engagemang för kvinnors rättigheter. När han presenterade henne sa han att hon brukar säga att bakom varje framgångsrik man står en kvinna. Han menade att bakom en framgångsrik kvinna och mamma står en jämställd man och riktade ett tack till Birgitta Ohlssons make Mark Klamberg.

Det är otroligt coolt att hon fått utmärkelsen. Det är inte många svenska politiker som fått det. Jag är så stolt och glad över att vara hennes vän. Jag röstade på henne i valet 2014 och känner att jag kunde inte valt en bättre person att kryssa.

Brigtitta Ohlsson med medaljen

Birgitta med den fina medaljen.

I februari kommer Birgitta Ohlsson ut med sin debutbok, Duktiga flickors revansch, på Forum. Jag ser fram emot att läsa den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.