Berömda och glömda idrottskvinnor: Lindsey Vonn

Lindsey Vonn

Lindsey Vonn – störtloppsdrottningen avslutade karriären med ett brons

Jag kände att det var på sin palts att idag, när giganten Lindsey Vonn körde sitt allra sista störtlopp i VM i Åre, skriva några rader om henne. Lindsey Vonn är USA:s mest framgångsrika alpina skidåkare och hon har vunnit fler världscuptävlingar än någon annan kvinna. Hon har vunnit den totala världscupen fyra gånger, vilket endast en annan kvinna lyckats med före henne.

Vonn har på senare år gjort sig känd för att hon vill tävla mot män, men det har bara avfärdats som ett jippo. Hon har sett som en glödande feminist i sitt hemland, men så verkar hon ha gått på en nit som förändrade den synen. Efter att ha talat illa om Trump fick hon så mycket hatkommentarer och folk skrev att de önskade att hon bröt nacken, pudlade hon och det rejält. I ett uttalande sa hon ungefär att i Europa har vi en sådan snedvriden syn på USA och den riktning landet tar att hon kände sig tvungen att uttala sig nedvärderande om presidenten.

Det är inte helt lätt att vara idrottare ibland och hålla sig väl med alla. Men låt oss återgå till Vonns idrottsliga framgångar. Hennes karriär peakade 2008-2010 då hon tig två VM-guld och ett OS-guld samt den totala världscupen. Hon lyckades även vinna den totala världscupen 2012. Efter det började skadorna och hon lyckades inte komma tillbaka till den form hon en gång varit i. Trots att hon inte var så bra som tidigare lyckades hon ändå kamma hem flera OS- och VM-medaljer, senast ett brons idag i sitt sista lopp.

Nu är Vonns karriär över och då hoppas jag att hon kan återgå till att vara en glödande feminist och ha kraft nog att stå emot näthatare. Av hela mitt hjärta säger jag lycka till i ditt nya liv som före detta elitidrottare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.