Att-läsa-lista september

September-läsning

Nu är det en ny månad och dessutom efter semestern och därmed nya tag och så vidare.Därför tänkte jag göra som många andra bokbloggare och presentera min läslista i början av månaden.

Jag har aviserat min medverkan i olika utmaningar och det känns roligt, men samtidigt måste jag se till att få tid att läsa alla böcker.

Måsteböcker under september:

Jordenrunt-resan: Adams arv av Astrid Rosenfeld. Jag väljer att resa till Tyskland på det första stoppet och boken ser jag fram emot att läsa. Jag har börjat lite smått och tänkte ägna hela kvällsläsningen ikväll åt den.

Tre på tre: Mandarinerna av Simone de Beauvior. Jag tänkte inte ligga på latsidan utan kör tegelstenar i Pocketlovers årliga utmaning Tre på tre. Det är första gången jag är med och det går ut på att man ska läsa tre böcker på valfritt tema. Jag har med tanke på böckernas längd, tjuvstartat och hunnit 400 sidor i den 800 sidor långa boken. Den är jättetråkig. Jättetråkig. Men Simone de Baeuvoir är Simone de Beauvior och hon måste läsas om man är en hängiven feminist. Och det är jag ju 🙂

Bokmässan: Wasted Morning av Gabriela Adameşteanu. Jag vill läsa lite rumänskt innan bokmässan och det ska helst vara av kvinnor och de ska helst besöka bokmässan. Urvalet blev då ytterst begränsat men jag hittade Wasted Morning på Amazon och beställde den. Gabriela Adameşteanu ska på bokmässan och är dessutom feminist. Vilken bonus! Jag har inte börjat med den än.

Att läsa om jag hinner:

Novell-lördag: Jag kör vidare med mina novell-lördagar och i pipen ligger främst Kina, men också Vietnam och Sydafrika. Jag brukar läsa noveller på tunnelbanan. Det funkar fantastiskt bra!

Bibblanböcker: Rismodern av Rani Manicka. Jag har varit i Malaysia men inte läst något därifrån. Rismodern ser jag fram emot, men den är lite lång (500 sidor) för att bara läsa sådär bredvid.

Feministisk litteraturkanon: Häxringarna av Kerstin Ekman. Jag tror att det är dags för den nu. Jag har fem kvar och varför inte börja med dem man har hemma? Har fått ett recex på Glaskupan av Sylvia Plath, men den får vänta lite så att den tajmas med Jordenrunt-resan.

Bara för att: Döden av Jonas Gardell. Som om jag skulle kunna låta bli. Fick den i min hand idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.