Alfredsson, Karin; Den sjätte gudinnan; 2010

Den sjätte gudinnanJag har verkligen fastnat för Karin Alfredsson trots att den första boken jag läste av henne inte var så (den tredje boken i serien, Klockan 21:37).

I Den sjätte gudinnan är handlingen förlagd till Indien och deckar-temat är något nedtonat, även om det finns ett fall som ska få en lösning. Boken kretsar som vanligt kring den svenska läkaren Ellen Elg, men också kring ett antal indiska kvinnor med olika bakgrund. Det är de fattiga och övergivna, de utbildade, de slagna och våldtagna, alla med ett gemensamt mål om att skapa sig en bättre tillvaro. Ellen Elg är på FN-uppdrag, men trasslar som vanligt in sig i andra saker och hjälper behövande kvinnor. I den här boken är det dock inte Ellens uppdrag som står i centrum, utan de andra kvinnoödena och hur de vävs samman.

Boken är spännande, även om det inte är en traditionell deckargåta. Man känner djupt för kvinnorna i boken och vill veta hur det ska gå för dem. Den sjätte gudinnan är inte den bästa av Alfredssons böcker, men den är helt klart läsvärd!

Läs mer: Karin Alfredsson, Damm förlag, Adlibris, Bokus
Bokbloggar: En full bokhylla är rikedom, Bokbrus, Elisabeth Linnéa

2 pingar

  1. […] Den sjätte gudinnan 2010 […]

  2. […] Alfredssons bok Den sjätte gudinnan utspelar sig i Indien, men såvitt jag kommer ihåg inte alls i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.