Alfredsson, Karin; 80° från Varmvattnet; 2006

80° från Varmvattnet80° från Varmvattnet är Karin Alfredssons första bok i serien om läkaren Ellen Elg. Jag har tidigare läst Klockan 21:37 och var inte jätteimponerad. Jag är glad att jag gav Alfredsson en andra chans för 80° från Varmvattnet var riktigt, riktigt bra (och bättre ska hon bli, jag återkommer med recension på hennes andra bok Kvinnorna på 10:e våningen).

Ellen Elg jobbar med ett projekt i Zambia där hon informerar om preventivmedel och aborter. Det är inte med helt lagliga medel och hon råkar snabbt ut för problem. Hon träffar en amerikansk man som tidigare bott i Zambia som hon blir bekant med. Samtidigt får vi läsa om en ung kvinna i USA som blivit gravid efter att hennes far förgripit sig på henne. Hon är extremt gudfruktig och abort är inte ett alternativ. Hon kommer i kontakt med militanta antiabortaktivister och föder sitt barn på ett hem. Alla historier vävs samman och ingen känns överflödig eller konstig.

Boken är spännande, informativ och har ett tydligt kvinnoperspektiv. Tanken med Alfredssons serie om Ellen Elg är att ge en bild av kvinnor i olika delar av världen. Det är ett mycket ambitiöst projekt som jag verkligen vill uppmuntra. Har ni inte satt tänderna i er första Ellen Elg-deckare så är det hög tid. Må så vara att Klockan 21:37 inte var bra, men denna var det verkligen!

Läs mer: Adlibris, Bokus, Ordfront,
Andra bokbloggar: Bokföring enligt Monika, Fiktiviteter, En stund på jorden, Bokstunder, Theresans, Dagens bok

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om 80 grader från Varmvattnet av Karin Alfredsson

2 pingar

  1. […] 80° från Varmvattnet 2006 […]

  2. […] 80° från Varmvattnet av Karin Alfredsson: Ellen Elg, Alfredssons läkare och hjärtinna, reser i alla böcker till något land och förbättrar världen för kvinnor. I 80° från Varmvattnet är hon i Zambia och den resan blir mycket äventyrlig och slutar med att hon får något som förändrar hennes liv. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.