Åh Caitlin Moran!

Caitlin Moran

Ibland kan de uttryckas så enkelt. Man måste bara älska Caitlin Moran. Jag har fått en del kritik för att jag inte hyllats hennes bok till skyarna och jag kan bara säga att som feministisk litteraturrecensent måste man ibland även tillåta sig att vara kritisk. Det hindrar mig inte från att älska kvinnor som Caitlin Moran och sättet hon uttrycker sig på!

1 kommentar

    • Jonte4 januari, 2013 kl. 07:25
    • Svara

    Jag tycker att rösträtt för alla medborgare oavsett kön (eller hudfärg, religion sexualitet mm) är en självklarhet. Lika självklart är det att ingen vuxen människa äger rätten att äga en annan. Sen så är jag för en helt könsneutral lagstiftning.

    Gör det mig till feminist? Jag tycker inte det, principerna ovan ingår i liberalismen som ideologi.

    Hur många kvinnor (eller män) som är beredda att kalla sig feminister har mycket att göra med definitionen på ordet. Är definitionen på feminism lika lagliga rättigheter är den absoluta majoriteten i det här landet (och resten av västvärlden) feminister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.